[vc_row type=”image” enable_parallax=”false” visibility=”hidden-xs,hidden-sm” bg_image=”666″][vc_column][vc_empty_space height=”200px”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1549448043051{background-color: rgba(255,255,255,0.79) !important;*background-color: rgb(255,255,255) !important;border-radius: 4px !important;}”][vc_custom_heading text=”Women empowerment Nepal” font_container=”tag:h2|font_size:70|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”Inheemse Traditionele kennis samenbrengen met de Moderne Westerse werkwijze levert een gezondheidszorg op in zijn volle potentieel.” font_container=”tag:h2|font_size:30|text_align:left|color:%237f7f7f|line_height:1″ google_fonts=”font_family:Old%20Standard%20TT%3Aregular%2Citalic%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_empty_space][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height=”100px”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”image” bg_position=”center” bg_position_horizontal=”center” padding_bottom=”0″ visibility=”hidden-md,hidden-lg,hidden-xlg” bg_image=”666″][vc_column][vc_empty_space height=”300px”][vc_row_inner css=”.vc_custom_1555075993118{background-color: rgba(255,255,255,0.77) !important;*background-color: rgb(255,255,255) !important;}”][vc_column_inner css=”.vc_custom_1549448043051{background-color: rgba(255,255,255,0.79) !important;*background-color: rgb(255,255,255) !important;border-radius: 4px !important;}”][vc_custom_heading text=”The Best Of Both Worlds” font_container=”tag:h2|font_size:35|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”Inheemse Traditionele kennis samenbrengen met de Moderne Westerse werkwijze levert een gezondheidszorg op in zijn volle potentieel.” font_container=”tag:h2|font_size:25|text_align:left|color:%233f3f3f|line_height:1″ google_fonts=”font_family:Old%20Standard%20TT%3Aregular%2Citalic%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_bottom=”20″ visibility=”hidden-xs,hidden-sm”][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”670″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Het was in de jaren 80 dat mijn ouders, beide arts, naar Nepal vertrokken om daar de westerse gezondheidszorg naar Nepal te brengen. Nu 20 jaar later sta ik voor een tegenovergestelde missie; de traditionele inheemse kennis uit Nepal naar de Westerse gezondheidszorg brengen.

Door mijn vele reizen in Nepal, specifiek naar de geïsoleerde buitengebieden van het Himalayagebergte, voel ik me steeds meer verbonden met de mensen daar. De aanwezigheid van de rijkdom van het Nepalese erfgoed en de inheemse kennis van de sjamanen die daar leven inspireren me enorm. 
In deze gebieden wordt langzaam de invloed van het westen zichtbaar; kleine ziekenhuisjes (buitenposten) bieden daar westerse zorg aan. De kloof tussen twee verschillende werelden is hier pijnlijk zichtbaar. De mensen voelen zich niet vertrouwd met de gezondheidszorg op de buitenposten en blijven trouw aan hun sjamanen. Maar om de gezondheid van de mensen te kunnen verbeteren is het nodig dat beide werelden samenkomen; the Best of both worlds.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_bottom=”20″ visibility=”hidden-md,hidden-lg,hidden-xlg”][vc_column][vc_single_image image=”670″ img_size=”full”][vc_column_text]Het was in de jaren 80 dat mijn ouders, beide arts, naar Nepal vertrokken om daar de westerse gezondheidszorg naar Nepal te brengen. Nu 20 jaar later sta ik voor een tegenovergestelde missie; de traditionele inheemse kennis uit Nepal naar de Westerse gezondheidszorg brengen.

Door mijn vele reizen in Nepal, specifiek naar de geïsoleerde buitengebieden van het Himalayagebergte, voel ik me steeds meer verbonden met de mensen daar. De aanwezigheid van de rijkdom van het Nepalese erfgoed en de inheemse kennis van de sjamanen die daar leven inspireren me enorm. 
In deze gebieden wordt langzaam de invloed van het westen zichtbaar; kleine ziekenhuisjes (buitenposten) bieden daar westerse zorg aan. De kloof tussen twee verschillende werelden is hier pijnlijk zichtbaar. De mensen voelen zich niet vertrouwd met de gezondheidszorg op de buitenposten en blijven trouw aan hun sjamanen. Maar om de gezondheid van de mensen te kunnen verbeteren is het nodig dat beide werelden samenkomen; the Best of both worlds.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”0″][vc_column][vc_custom_heading text=”Een Gezondheidszorg In Zijn Volle Potentieel” font_container=”tag:h2|font_size:50|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes” visibility=”hidden-xs,hidden-sm”][vc_custom_heading text=”Een Gezondheidszorg In Zijn Volle Potentieel” font_container=”tag:h2|font_size:25|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes” visibility=”hidden-md,hidden-lg,hidden-xlg”][vc_column_text]Dit was de start van Stichting Jadana. Een stichting die deze twee verschillende werelden met elkaar in verbinding bracht vanuit gelijkwaardigheid en respect. Dit werk deed ik in nauwe samenwerking met het Dhulikhel Hospital in Nepal. Dit is een universitair ziekenhuis met 21 buitenposten in de geïsoleerde buitengebieden van Nepal daarnaast werden er 176 sjamanen bereid gevonden om aan de missie mee te werken.

Inmiddels is de stichting beëindigd maar ik richt me nog steeds o.a. op het ontwikkelen van trainingsmateriaal en vernieuwende zorgmodellen in de bestaande gezondheidszorg. Om zo voor beide werelden meer begrip en compassie te creëren. Het gaat over het bewust worden van elkaars waarden door het samenbrengen van beide werelden. Ik geloof niet dat het één beter is dan het andere maar dat juist de combinatie tussen beide de mensheid het beste kan dienen. Onder andere wordt er een boek ontwikkeld die wordt gebruikt als trainingsmateriaal voor de medische staf in de buitenposten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row text_color=”#ffffff” type=”color” bg_color=”#6b921f” visibility=”hidden-xs,hidden-sm”][vc_column][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Thought Leadership” font_container=”tag:h2|font_size:70|text_align:left|color:%23ffffff|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]De mensen in de community en de sjamanen in de geïsoleerde buitengebieden van de Himalaya van Nepal zijn voor mij de thought Leaders op het gebied van leefwijze en gezondheid. 
In deze gebieden werk ik aan mijn missie. Door deze langdurige isolatie van de buitenwereld is er een rijkdom aan Nepalese inheemse kennis bij de sjamanen. Maar ook een bron van wijsheid binnen de traditionele Nepalese cultuur bij de mensen die daar al honderden jaren wonen. Zij hebben een leefwijze die in diepe verbinding staat met de natuur, een bijzondere connectie heeft met alles wat leeft en kennis met zich mee draagt waarin lichaam en geest als eenheid wordt gezien. Dit alles in verbinding met de maan, de zon en de sterren.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”672″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Boek: bundeling kennis Best of Both Worlds” font_container=”tag:h2|font_size:50|text_align:left|color:%23ffffff|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Om deze kennis en die van de westerse gezondheidszorg samen te brengen wordt een boek gemaakt; Best of Both Worlds. Ik geloof dat een combinatie van deze kennis een gezondheidszorg oplevert in zijn volle potentieel. Het boek zal een bijdrage leveren aan bewustwording over wat er mist in de westerse gezondheidszorg. Wat er mag worden toegevoegd vanuit de kennis en wijsheid van de culturele waarden van de traditionele bevolking en de inheemse kennis van de sjamanen in Nepal. 
Het boek wordt o.a. voor het Dhulikhel Hospital geschreven en zal worden gebruikt door de medische teams in de buitenposten en door alle studenten in de medische opleidingen van Dhulikhel Hospital. Daarnaast zal het boek mijn inziens ook van grote waarde zijn voor professionals in westerse gezondheidszorg buiten Nepal.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”color” bg_color=”#6b921f” visibility=”hidden-md,hidden-lg,hidden-xlg”][vc_column][vc_custom_heading text=”Thought Leadership” font_container=”tag:h2|font_size:50|text_align:left|color:%23ffffff|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”672″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][vc_column_text]De mensen in de community en de sjamanen in de geïsoleerde buitengebieden van de Himalaya van Nepal zijn voor mij de thought Leaders op het gebied van leefwijze en gezondheid. 
In deze gebieden werk ik aan mijn missie. Door deze langdurige isolatie van de buitenwereld is er een rijkdom aan Nepalese inheemse kennis bij de sjamanen. Maar ook een bron van wijsheid binnen de traditionele Nepalese cultuur bij de mensen die daar al honderden jaren wonen. Zij hebben een leefwijze die in diepe verbinding staat met de natuur, een bijzondere connectie heeft met alles wat leeft en kennis met zich mee draagt waarin lichaam en geest als eenheid wordt gezien. Dit alles in verbinding met de maan, de zon en de sterren.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Boek: bundeling kennis Best of Both Worlds” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23ffffff|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Om deze kennis en die van de westerse gezondheidszorg samen te brengen wordt een boek gemaakt; Best of Both Worlds. Ik geloof dat een combinatie van deze kennis een gezondheidszorg oplevert in zijn volle potentieel. Het boek zal een bijdrage leveren aan bewustwording over wat er mist in de westerse gezondheidszorg. Wat er mag worden toegevoegd vanuit de kennis en wijsheid van de culturele waarden van de traditionele bevolking en de inheemse kennis van de sjamanen in Nepal. 
Het boek wordt o.a. voor het Dhulikhel Hospital geschreven en zal worden gebruikt door de medische teams in de buitenposten en door alle studenten in de medische opleidingen van Dhulikhel Hospital. Daarnaast zal het boek mijn inziens ook van grote waarde zijn voor professionals in westerse gezondheidszorg buiten Nepal.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Op Lokatie” font_container=”tag:h2|font_size:70|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”image” visibility=”hidden-xs,hidden-sm” bg_image=”674″][vc_column][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1549453397188{background-color: rgba(255,255,255,0.81) !important;*background-color: rgb(255,255,255) !important;border-radius: 4px !important;}”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1555072747332{background-color: rgba(255,255,255,0.91) !important;*background-color: rgb(255,255,255) !important;border-radius: 4px !important;}”][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”In Co-Creatie Met de Community” font_container=”tag:h2|font_size:50|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Ik werk in de dorpen in de geïsoleerde buitengebieden in Nepal. De projecten worden in co-creatie met de community vorm gegeven waarin de focus ligt op de kracht en de aanwezige wijsheid van de mensen in de dorpen. Verbinding en vertrouwen is van onschatbare waarde om een samenwerking te creëren die vanuit gelijkwaardigheid en respect kan ontstaan. Inmiddels hebben zich al 176 sjamanen in de gebieden aangemeld mee te willen werken.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row visibility=”hidden-md,hidden-lg,hidden-xlg”][vc_column][vc_single_image image=”676″ img_size=”full”][vc_custom_heading text=”In Co-Creatie Met de Community” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Ik werk in de dorpen in de geïsoleerde buitengebieden in Nepal. De projecten worden in co-creatie met de community vorm gegeven waarin de focus ligt op de kracht en de aanwezige wijsheid van de mensen in de dorpen. Verbinding en vertrouwen is van onschatbare waarde om een samenwerking te creëren die vanuit gelijkwaardigheid en respect kan ontstaan. Inmiddels hebben zich al 176 sjamanen in de gebieden aangemeld mee te willen werken.[/vc_column_text][vc_column_text]Ik ga samen met de Sjamanen en de mensen in de community in de buitengebieden van Nepal aan de slag om hun kennis en wijsheid over te brengen naar het westen. Een diep respect voor de traditionele leefwijze van de mensen in de community staat hierin centraal. De projecten worden in nauwe samenwerking met de mensen uit de community vorm gegeven waarin ik dienstbaar ben aan het verlangen van de mensen daar.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Inside out en down to earth” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_single_image image=”678″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Door het werken vanuit de kracht van de community, ‘inside out en down to earth’, ontwikkelen de projecten zich op een authentieke en krachtig wijze die als zeer verdiepend en verrijkend worden ervaren binnen de bestaande gezondheidszorg in Nepal. De projecten zijn zeer vernieuwend en actueel te noemen en is, naast het vergroten van het bewustzijnsniveau van de gezondheidszorg in Nepal ook bruikbaar voor de gezondheidszorg wereldwijd.

Door de intensieve samenwerking met de mensen die daar wonen is er een bekrachtiging van de lokale community zichtbaar. Het draagt bij aan het versterken van bewustwording over de waarde van hun eigen traditionele cultuur en aanwezige inheemse kennis. In het bezit zijn van een parel en een voorbeeld te kunnen zijn voor het westen geeft ze het gevoel van eigenwaarde terug.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row visibility=”hidden-xs,hidden-sm”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ik ga samen met de Sjamanen en de mensen in de community in de buitengebieden van Nepal aan de slag om hun kennis en wijsheid over te brengen naar het westen. Een diep respect voor de traditionele leefwijze van de mensen in de community staat hierin centraal. De projecten worden in nauwe samenwerking met de mensen uit de community vorm gegeven waarin ik dienstbaar ben aan het verlangen van de mensen daar.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Inside out en down to earth” font_container=”tag:h2|font_size:50|text_align:left|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Door het werken vanuit de kracht van de community, ‘inside out en down to earth’, ontwikkelen de projecten zich op een authentieke en krachtig wijze die als zeer verdiepend en verrijkend worden ervaren binnen de bestaande gezondheidszorg in Nepal. De projecten zijn zeer vernieuwend en actueel te noemen en is, naast het vergroten van het bewustzijnsniveau van de gezondheidszorg in Nepal ook bruikbaar voor de gezondheidszorg wereldwijd.

Door de intensieve samenwerking met de mensen die daar wonen is er een bekrachtiging van de lokale community zichtbaar. Het draagt bij aan het versterken van bewustwording over de waarde van hun eigen traditionele cultuur en aanwezige inheemse kennis. In het bezit zijn van een parel en een voorbeeld te kunnen zijn voor het westen geeft ze het gevoel van eigenwaarde terug.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_empty_space][vc_single_image image=”678″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row text_color=”#ffffff” type=”color” bg_color=”#6b921f”][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”680″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_custom_heading text=”lezing: Best of Both Worlds” font_container=”tag:h2|font_size:70|text_align:left|color:%23ffffff|line_height:1″ use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Sinds kort geef ik lezingen over het samenbrengen van Inheemse Sjamanistische kennis met de Westerse kennis in de gezondheidszorg. Hoe deze verschillende werelden elkaar kunnen versterken. Een inspirerend verhaal dat gaat over vrij durven denken, over werelden die nu wellicht nog vreemd aanvoelen te onderzoeken en van elkaar te leren. De lezing is vol met bijzondere verhalen over de mensen in Nepal. Hoe een universitair ziekenhuis in het Himalaya gebergte openstaat voor honderden jaren oude inheemse kennis van de sjamanen en hoe dit zich in combinatie met westerse gezondheidszorg ontwikkelt tot een nieuwe & betere manier van zorg.

Ideaal voor congressen of events over zorg, spiritualiteit, alternatieve geneeskunde, bewustwording of innovatie.[/vc_column_text][kleo_button title=”LEZING BOEKEN” href=”https://www.moonheart.nl/contact/” style=”custom” position=”right” size=”lg” icon=”0″ custom_background=”rgba(0,0,0,0.01)” custom_text=”#ffffff” custom_border=”#ffffff”][/vc_column][/vc_row]