Over MoonHeart

Ik ben Moonheart en organiseer oeroude sjamanistische rituelen en ceremonies. Tijdens de rituelen ben ik in staat alles wat niet bij je hoort te laten verdwijnen en je weer in contact te brengen met je werkelijke essentie, in het sjamanisme je ziel genoemd. ‘Het lijkt net of alles waar ik me druk om maak geen issue meer is’, eén van de reacties die ik vaak terug krijg tijdens mijn rituelen. Ik breng je in aandacht met jou stille heilige plek binnen in jezelf waar de antwoorden liggen op al je levensvragen. 
Voel je het verlangen om door alle lagen heen te kijken en helder te voelen wie je diep van binnen bent? Het is een proces dat jouw volledige toewijding vraagt. Want als je eenmaal hebt gevoeld wat de waarheid is, dan is er geen weg meer terug.

Mijn eigen reis begon in Nepal

Ongeveer 20 jaar geleden hebben mijn ouders, allebei arts, stichting Nepalimed opgericht voor Dhulikhel Hospital waarin ze de gezondheidszorg in Nepal helpen verbeteren. 
Zes jaar jaar geleden reisde ik zelf voor het eerst af naar dit bijzondere land met hun rijke traditionele boeddhistische en hindoeïstische religie. Ik maakte kennis met de compassie die diep geworteld ligt in de manier waarop de Nepalese mensen in met elkaar in verbinding staan. Het ervaren van onvoorwaardelijke liefde en oprechtheid in het contact wat ik heb ontvangen van deze mensen, bracht mij in contact met mijn eigen hart. Deze reis was mijn keerpunt in mijn leven. 
Ik ontmoette daar een sjamaan die zijn kennis aan mij wilde overdragen. Hij zag in mij waar ik mijn hele leven naar opzoek was geweest. Ik kwam thuis in een wereld die voor mij heel bekend bleek te zijn en hij bracht me tijdens de sjamanistische reizen die ik onderging in contact met mijn ziel en levensmissie.

Wat betekent Sjamaan zijn voor mij?

Al van jongs af aan voelde ik een sterke connectie met de natuur en in het bijzonder met de dieren. Een natuurlijke energie van verbondenheid met alles wat leefde op aarde was in mij aanwezig. Als kind genas ik dieren, in het bijzonder vogels. Voor lange tijd werd ik als kind vergezeld door kraaien die ik in de natuur vond en ze groot bracht. Ik had er geen idee van dat dit niet voor iedereen zo was, ik vond het dood normaal.

Het langdurig onderdrukken van deze gave, er was geen ruimte voor in mijn omgeving, leidde tot meer en meer onrust en somberheid in mijn leven. De kracht van het weer in het licht zetten was een lange intensieve reis terug in mijn lichaam waarin ik me langzaam weer kon verbinden met mijn ‘vrouw zijn’, de creatie kracht en mijn intuïtie durven te omarmen.

Door de reis terug naar mijn lichaam te maken en het verhaal van mijn mind, mijn ego los te laten, kwam ik in diepe verbinding met mijn vrouwelijke wijsheid gedragen door vele levens.

Het sjamanisme kwam vele jaren later op mijn pad na mijn eerste ontmoeting met een sjamaan in Nepal die mij vertelde dat er diep in mij een vrouwelijke sjamaan schuil ging met heel veel wijsheid, waar ik pas jaren later na terug ging om zijn teaching te ontvangen. In die tussentijd ontmoette ik Ahamkara, een Siberische sjamaan. Ik besloot af te reizen naar Siberië en na een inwijding van 7 dagen en nachten ontving ik mijn initiatie als sjamaan Moonheart. 
Daarna terug gekeerd naar Nepal naar de Sjamaan die ik aan het begin van reis ontmoette en ontving zijn teaching, waar ik nog steeds jaarlijks naar terug keer om meer te leren. In zijn teaching leer ik het hindoeïstisch sjamanisme waarin Shakti en Shiva, de vrouwelijke en mannelijke energie centraal staat. Het vinden van de innerlijke balans tussen Shakti en Shiva, het innerlijke heilige huwelijk. Een belangrijke religie die steeds dieper verweven raakt met de energie van mijn rituelen en ceremonies.


Als Moonheart voel ik het als mijn taak om rituelen en ceremonies weer terug te brengen in de westerse wereld en de verschillende culturen en religies die de wereld rijk is te behouden en door te geven. Moonheart is de naam die ik heb ontvangen van Ahamkara. Zij staat voor de verbinding met de diepe en krachtige helende vrouwelijke energie van de maan en mijn hart.

Shamans are the quardians and maintainers of rituals and ceremonies designed to affirm the interconnection and interdependence of the human and non-human world.

Mijn weg naar wijsheid:

 • Red Earth Womb journey Janine Ma-Ree
 • Shamanic Womb journey Janine Ma-Ree
 • Dancing Eros Laura Deva
  International School of Temple Arts ISTA level 1 en 2
 • Himalayan Sjamanic practice Nepal
 • Teaching en initiatie Sjamaan Ahamkara Siberie
 • Sjamanistisch genezer i.o. Wageningen
 • Healing Touch (Intstitute Astroshamanisme Franco Santoro)
 • School of Life twee jaar gevolgd (levenstherapie Haarlem)
 • Systemisch werk (Hellinger Instituut)
 • Opleiding tot gezinstherapeut (BGL Assen)
 • Opleiding Kinder en Jeugdtherapie (BGL Assen)
 • Schrijversvakschool Colofon Amsterdam