Ik ben Moonheart en organiseer oeroude sjamanistische rituelen en ceremonies. Tijdens de rituelen ben ik in staat alles wat niet bij je hoort te laten verdwijnen en je weer in contact te brengen met je werkelijke essentie, in het sjamanisme je ziel genoemd.

‘Het lijkt net of alles waar ik me druk om maak geen issue meer is’, eén van de reacties die ik vaak terug krijg tijdens mijn rituelen. Ik breng je in aandacht met jou stille heilige plek binnen in jezelf waar de antwoorden liggen op al je levensvragen. 
Voel je het verlangen om door alle lagen heen te kijken en helder te voelen wie je diep van binnen bent? Het is een proces dat jouw volledige toewijding vraagt. Want als je eenmaal hebt gevoeld wat de waarheid is, dan is er geen weg meer terug.

Mijn eigen reis begon in Nepal

Ongeveer 20 jaar geleden hebben mijn ouders, allebei arts, stichting Nepalimed opgericht voor Dhulikhel Hospital waarin ze de gezondheidszorg in Nepal helpen verbeteren. 
Zes jaar jaar geleden reisde ik zelf voor het eerst af naar dit bijzondere land met hun rijke traditionele boeddhistische en hindoeïstische religie. Ik maakte kennis met de compassie die diep geworteld ligt in de manier waarop de Nepalese mensen in met elkaar in verbinding staan. Het ervaren van onvoorwaardelijke liefde en oprechtheid in het contact wat ik heb ontvangen van deze mensen, bracht mij in contact met mijn eigen hart.

Deze reis was mijn keerpunt in mijn leven. 
Ik ontmoette daar een sjamaan die zijn kennis aan mij wilde overdragen. Hij zag in mij waar ik mijn hele leven naar opzoek was geweest. Ik kwam thuis in een wereld die voor mij heel bekend bleek te zijn en hij bracht me tijdens de sjamanistische reizen die ik onderging in contact met mijn ziel en levensmissie.

Wat betekent Sjamaan zijn voor mij?

Al van jongs af aan voelde ik een sterke connectie met de natuur en in het bijzonder met de dieren. Een natuurlijke energie van verbondenheid met alles wat leefde op aarde was in mij aanwezig. Als kind genas ik dieren, in het bijzonder vogels. Voor lange tijd werd ik als kind vergezeld door kraaien die ik in de natuur vond en ze groot bracht. Ik had er geen idee van dat dit niet voor iedereen zo was, ik vond het dood normaal. 
Het langdurig onderdrukken van deze gave, er was geen ruimte voor in mijn omgeving, leidde tot meer en meer onrust en somberheid in mijn leven. De kracht van het weer in het licht zetten van mijn gave was een lange intensieve reis, wat leidde tot bewustwording en transformatie. Het bracht me in contact met mijn zuivere pure deel binnen in mij, mijn ziel, die daar in alle rust en vertrouwen jaren lang op me had liggen wachten. Door de reis terug naar mijn lichaam te maken en het verhaal van mijn mind, mijn ego los te laten, kwam ik in diepe verbinding met de wijsheid van mijn ancient wisdom gedragen door vele levens. En vond de moed en de kracht om deze helende energie in te gaan zetten voor mensen die hiernaar opzoek zijn.

In 2018, vele jaren later na mijn eerste ontmoeting met een sjamaan in Nepal die mij vertelde dat er diep in mij een vrouwelijke sjamaan schuil ging met heel veel wijsheid, ontmoette ik Ahamkara, een Siberische sjamaan.
Hij zei tegen mij: ‘ Come to Zhivo, my retreat center, and recieve a initiation as a shaman. You are a great healer and after the initiation you will have no doubts about your task as a shaman.’ 
Vier weken na de ontmoeting met Ahamkara reisde ik af naar Siberië en na een inwijding van 7 dagen en nachten ontving ik mijn initiatie als sjamaan Moonheart.

In 2019 ben ik terug gekeerd naar Nepal naar de Sjamaan die ik aan het begin van reis ontmoette en ontving zijn teaching en waar ik nog steeds jaarlijks naar terug keer om meer te leren. In zijn teaching staat in het bijzonder het hindoeïstisch sjamanisme en de tantra centraal. Het leren om de vrouwelijke en mannelijke energie in mensen te activeren en in balans te brengen, het innerlijke heilige huwelijk. Dit is steeds meer verweven in de manier waarop ik mijn rituelen vorm geef, het versterken van de vrouwelijke en mannelijke energie en het helen van Eros waardoor de levensenergie in het lichaam vrij kan gaan stromen. 
Als Moonheart voel ik het als mijn taak om het sjamanisme weer in de westerse wereld te introduceren en hierin de verschillende culturen en religies die de wereld rijk is integreren in mijn rituelen.

Moonheart staat voor de verbinding met de diepe en krachtige helende vrouwelijke energie van de maan en mijn hart waarin ik, met de sterke aanwezige en ondersteunende energie van moeder aarde, mensen in diepe verbinding breng met hun hart en het licht laat schijnen op de ancient wisdom die in het lichaam verborgen ligt.

Shamans are the quardians and maintainers of rituals and ceremonies designed to affirm the interconnection and interdependence of the human and non-human world.

Opleidingen

Shamanic Womb
Dancing Eros
International School of Temple Arts ISTA
Himalayan Sjamanic practice Nepal
Teaching en initiatie Sjamaan Ahamkara Siberie
Sjamanistisch genezer i.o. Wageningen
Healing Touch (Intstitute Astroshamanisme Franco Santoro)
School of Life twee jaar gevolgd (levenstherapie Haarlem)
Systemisch werk (Hellinger Instituut)
Opleiding tot gezinstherapeut (BGL Assen)
Opleiding Kinder en Jeugdtherapie (BGL Assen)
Schrijversvakschool Amsterdam

©[2018] MoonHeart Commissieweg 2 7957 ND De Wijk - KvK nummer: 73435287

 

WebDesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?