Cacao Ritueel

Het hart is de connectie met de ziel en de bron waar de creatieve levensenergie stroomt.

Naast de persoonlijke rituelen werk ik ook graag met de Kawkaw (cacao). Het is een intense vrouwelijke spirit die je instaat stelt om een diepe verbinding aan te gaan met je lichaam en daarin de dieptes van je wijsheid te laten belichamen. Ik gebruik de cacao spirit ook als mooie bekrachtiging van dat wat je misschien al eerdere in rituelen en/of ceremonies hebt mogen ervaren.

Ik voel een diepe dankbaarheid te mogen samenwerken met deze plant medicijn. In een heilige ceremoniële ruimte laat ik je samen met andere vrouwen de kracht van deze spirit ervaren. Deze intense gevoelige en trefzekere vrouwelijke energie is een echte hartopener. ‘Laat je door haar liefdevol meenemen op reis vanuit je hoofd naar je lichaam en de weg terugvinden naar je hart en baarmoeder.

We starten de ceremonie met het samen drinken van de cacao. De kracht van dit magische drankje is dat het je diep in contact brengt met je innerlijke wereld waarin je de diepte van je gevoelens gaat ervaren, je mee kan nemen naar de dieptes van je onderbewustzijn. De spirit brengt je precies daar waar je staat in het leven en wat aandacht binnen in jou vraagt. Zij zal het licht schijnen daar waar heling voor jou nodig is. Iedereen zal de reis dan ook op een andere manier gaan ervaren.

Een intens heilige reis die je in verbinding brengt met je lichaam, je ziel en de wijsheid die daarin verborgen ligt. Samen met andere vrouwen ontmoet je je licht en schaduw, laat ik je de kracht van verbinding ervaren met jezelf, je lichaam en met de vrouwen om je heen. Een prachtige ervaring onder mijn liefdevolle geleiding op diep zielsniveau in de aanwezigheid van de andere vrouwen.

De Kawkaw die ik gebruik is pure rauwe cacao die speciaal wordt verbouwd en geoogst door kleine families in Gautemala. Van de opbrengst en de verkoop kunnen deze families leven. Zonder commerciële intentie en in volledige overgave wordt deze medicijnplant met heel veel liefde verzorgt door de families. De intentie dat de kawkaw alleen gebruikt mag worden door mensen die zich diep verbonden voelen met de kawkaw door middel van ceremonieel gebruik, is wat mij diep verbind met dit medicijn. Deze mensen zijn in diepe harts verbinding met de kawkaw. De kaw kaw komt van de Maya’s en werd al eeuwen geleden tijdens rituelen en ceremonies ingezet, gezien als een ‘heilige boom’ en ‘Food of the Gods’.

Programma

  • Inloop 14.30 tot 15.15 kopje thee
  • Begin Cacao ceremonie 15.30
  • Afsluiting 19.00

Moonheart zet op krachtige en zachte wijze een ceremonie neer waarin we de cacao samen zullen opdrinken, mantra’s gaan zingen en muziek zullen maken. Daarna is er voor ieder persoon de ruimte om een eigen plek te creëren waarin je de reis met de cacao spirit gaat ervaren. Vaak is dit liggend en aan het einde van de ceremonie is er de mogelijkheid om meer in verbinding te gaan met andere door dans en beweging.

Wist je dat je reis steeds dieper wordt als je vaker aan een cacao ceremonie meedoet? Doordat je de cacao spirit eerder hebt ontmoet durf je verder in overgave te gaan en wordt de cacao ceremonie steeds krachtiger voor je.

Agenda

Zaterdagen van 14.30 – 19.00

  • 12 juni (6 personen)
  • 26 juni (6 personen)
  • 3 juli (6 personen)
  • 24 juli (6 personen)
  • 4 september (6 personen)
  • 18 september (6 personen)

 

Kan je deze data niet. Meld je dan aan voor de nieuwsbrief zodat ik je op de hoogte kan houden van nieuwe data. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief >

Lokatie

De plek waar ik mijn rituelen geef is een oude rietgedekte boerderij aan de rand van een dorp in Drenthe. Het is een bijzondere plek voor mij. Het is het huis waar ik kwam wonen als twee jarig meisje samen met mijn ouders en waar ik, na vijfentwintig jaar weg te zijn geweest, weer naar ben teruggekeerd. 
De boerderij is omringd door een bezielde tuin die met veel liefde en toewijding door mijn moeder is gecreëerd, zij woont nog steeds aan de voorkant van de boerderij. Ik woon aan de achterkant van de boerderij samen met mijn drie kinderen. Aan de achtertuin van het huis liggen weilanden beschermd door een bosrand. Als het weer het toelaat kun je de rituelen ook buiten ervaren. 
Ik voelde me als kind al heel diep verbonden met deze plek en het stelde me instaat om in verbinding te blijven met mijn hart en ziel, een plek en een huis waar ik helemaal me zelf kon zijn. Het huis heeft een voelbaar verleden en in de aanwezigheid van een hele mooie helende liefdevolle energie.

Het hart is de connectie met de ziel en de bron waar de creatieve levensenergie stroomt.