Cacao Ritueel

Het hart is de connectie met de ziel en de bron waar de creatieve levensenergie stroomt.

Naast de persoonlijke rituelen werk ik ook graag met de Kawkaw (cacao). Het is een intense vrouwelijke spirit die je instaat stelt om een diepe verbinding aan te gaan met je lichaam en daarin de dieptes van je wijsheid te laten belichamen. Ik gebruik de cacao spirit ook als mooie bekrachtiging van dat wat je misschien al eerdere in rituelen en/of ceremonies hebt mogen ervaren.

Ik voel een diepe dankbaarheid te mogen samenwerken met deze plant medicijn. In een heilige ceremoniële ruimte laat ik je samen met andere vrouwen de kracht van deze spirit ervaren. Deze intense gevoelige en trefzekere vrouwelijke energie is een echte hartopener. ‘Laat je door haar liefdevol meenemen op reis vanuit je hoofd naar je lichaam en de weg terugvinden naar je hart en baarmoeder.

We starten de ceremonie met het samen drinken van de cacao. De kracht van dit magische drankje is dat het je diep in contact brengt met je innerlijke wereld waarin je de diepte van je gevoelens gaat ervaren, je mee kan nemen naar de dieptes van je onderbewustzijn. De spirit brengt je precies daar waar je staat in het leven en wat aandacht binnen in jou vraagt. Zij zal het licht schijnen daar waar heling voor jou nodig is. Iedereen zal de reis dan ook op een andere manier gaan ervaren.

Een intens heilige reis die je in verbinding brengt met je lichaam, je ziel en de wijsheid die daarin verborgen ligt. Samen met andere vrouwen ontmoet je je licht en schaduw, laat ik je de kracht van verbinding ervaren met jezelf, je lichaam en met de vrouwen om je heen. Een prachtige ervaring onder mijn liefdevolle geleiding op diep zielsniveau in de aanwezigheid van de andere vrouwen.

De Kawkaw die ik gebruik is pure rauwe cacao die speciaal wordt verbouwd en geoogst door kleine families in Gautemala. Van de opbrengst en de verkoop kunnen deze families leven. Zonder commerciële intentie en in volledige overgave wordt deze medicijnplant met heel veel liefde verzorgt door de families. De intentie dat de kawkaw alleen gebruikt mag worden door mensen die zich diep verbonden voelen met de kawkaw door middel van ceremonieel gebruik, is wat mij diep verbind met dit medicijn. Deze mensen zijn in diepe harts verbinding met de kawkaw. De kaw kaw komt van de Maya’s en werd al eeuwen geleden tijdens rituelen en ceremonies ingezet, gezien als een ‘heilige boom’ en ‘Food of the Gods’.

Programma

  • Inloop 14.30 tot 15.15 kopje thee
  • Begin Cacao ceremonie 15.30
  • Afsluiting 19.00

Moonheart zet op krachtige en zachte wijze een ceremonie neer waarin we de cacao samen zullen opdrinken, mantra’s gaan zingen en muziek zullen maken. Daarna is er voor ieder persoon de ruimte om een eigen plek te creëren waarin je de reis met de cacao spirit gaat ervaren. Vaak is dit liggend en aan het einde van de ceremonie is er de mogelijkheid om meer in verbinding te gaan met andere door dans en beweging.

Wist je dat je reis steeds dieper wordt als je vaker aan een cacao ceremonie meedoet? Doordat je de cacao spirit eerder hebt ontmoet durf je verder in overgave te gaan en wordt de cacao ceremonie steeds krachtiger voor je.

Agenda

Zondagen van 13.00 tot 17.00 uur:

  • 6 februari (6 vrouwen)
  • 6 maart (6 vrouwen)
  • 1 Mei ( 6 vrouwen)

Kan je deze data niet. Meld je dan aan voor de nieuwsbrief zodat ik je op de hoogte kan houden van nieuwe data. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief >

Nieuwe locatie

Moonheart verhuisd naar Wanneperveen!!

Na lange tijd in de Wijk mijn rituelen en ceremonies te hebben mogen organiseren heb ik deze plek achter me te laten. Tijd voor een nieuw begin!

Ik nodig jullie uit om de nieuwe plek voor mijn rituelen en ceremonies te komen ervaren. Deze plek heb ik samen met mijn geliefde in ons eigen huis gecreëerd. Ons huis ligt in een klein dorpje Wanneperveen in Overijssel omringd door prachtige natuur met heel veel water. Het is het grootse aaneengesloten laagveen moerasgebied van Noordwest Europa. De kracht van dit land en de sterke aanwezigheid van het element water laat mijn rituelen en ceremonies een prachtige intense stroming ervaren. Grote meren en moerasgebieden, ik geniet intens van dit wilde land met zijn wilde dieren, reeën, vossen, bijzondere watervogels zoals ganzen en zeearenden. Dankbaar om dit land te mogen voelen en er mijn rituelen en ceremonies te geven. Dank moeder aarde voor dit grote geschenk!

Het hart is de connectie met de ziel en de bron waar de creatieve levensenergie stroomt.